Tervek

ÚJ DUNA-HÍD ÉPÜL KOMÁROMNÁL

Egypilonos, ferdekábeles híddal kötik össze Komáromot Révkomárommal - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hivatalos Facebook oldalán. Az engedélyezési terv elkészült, jelenleg az építési engedélyezési eljárás van folyamatban. 

Vizafogó lakótelep közparki felújítása

A XIII. Kerületi Önkormányzat 2014-ben folytatja a Vizafogó lakótelep fejlesztését. A zöldfelületek megújításával a terület átalakulása a tetőpontjára ér. A fejlesztés célja egy olyan lakókörnyezet kialakítása, mely az ottélők pihenési, kikapcsolódási igényeit színvonalasan kielégíti.

Palm Island | Csungking, Kína

Csungking kínai nagyváros a Jangce  és a Jialing partján. A név jelentése: 重 chóng (csung) – ismét, újra, 庆 qìng (csing) – ünnepel („Kétszeres Ünnep”). A Hassell tervezőirodát a városban találkozó két folyó, valamint a projekt helyszínéül szolgáló két tó inspirálta az 5 étteremből és egy teaházból álló vendéglátó központ kialakítása során.

Magyar Korzó Hamburgban

A 2013-ban Hamburgban megrendezésre került Nemzetközi Kertészeti Kiállítás (IGS) kapcsán kiírt nemzetközi ötletpályázat magyar sikerrel zárult. A 2011-es Ulrich Wolf Díj első helyezését a Korzó Tervezési Stúdió fiatal tájépítész tervezőcsapata (Terhes Dénes, Máté Dóra és Tok Roberta) nyerte el.

Városi park, közterek és közösségi tervezés Eredmények az Europan 12 magyarországi helyszínén

Az EUROPAN Nemzetközi Építészeti és Városépítészeti pályázat 12-es ciklusa a következő lépcsőjéhez érkezett, nyilvánosságra hozták a 2013 tavaszától őszéig lebonyolított EUROPAN 12 pályázat eredményeit.

Római-part 2100 - a hallgatói ötletpályázat első helyezett terve

Bemutatjuk a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítész Karának első éves Master hallgatóinak tervét. Horváth Bettina, Hrabák Luca, Városy Dóra és Papp Márton koncepciója a civil kezdeményezésként 2700 fő bevonásával készült kérdőíven alapul, és az adottságok és funkciók harmóniáját célozza.

Magyar Zarándokút - 1. rész: a magyarországi El Camino születése

Rumi Imre építész 2008-ban végigjárta az El Caminot, és ekkor jött a gondolat, hogy legyen Magyar Zarándokút.  A magyarországi El Camino a hazai szent helyeket összekötve Esztergomból vezet Máriagyűdre, a Pilisen, a Kiskunsági Nemzeti Parkon, vagy a Mecseken át.

AngyalZÖLD - zöldhálózati stratégia

Az AngyalZÖLD a főváros XIII. kerületének (más néven Angyalföldnek) zöldhálózat fejlesztési és fenntartási stratégiája. A stratégia kidolgozásának a célja az volt, hogy segítse a kerületi tulajdonban lévő zöldfelületek és gyalogos közterületek fenntartásáért felelős XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft-t a fejlesztési és fenntartási feladatainak koncepciózus kialakításában.

Van konszenzusos alap Szigetköz-ügyben!

Az ÖKOPLAN másfél évtizede, a hágai döntés után kezdett el foglalkozni a Szigetköz vízpótlásának komplex problematikájával a MEH Dunai Kormánybiztos Titkárságának megbízásából.

Olimpia park

A terület értéknövelő felújításával, rehabilitációjával a kor igényeinek megfelelő, felügyelhető és könnyen karbantartható, magas minőségű parkot terveztünk. A kapott tervezési program alapján célunk egy egységes park kialakítása, melyben helyet kap egy kutyafuttató, pihenőpark, az Olimpikonok tere, korszerű játszótér egy hadihajóval, melynek magyar történelmi vonatkozása is van; valamint egy multifunkcionális sportpálya

Oldalak

Subscribe to Tervek