Megvalósult munkák

A Pécsi Középkori Egyetem környezetének rendezése

A középkori egyetem megnyitásával Magyarország első, 1367-ben nyitott egyetemének mindennapjaival ismerkedhetnek meg az ide érkezők, ezért európai tekintetben is komoly vonzerőt jelent a fejlesztés. A sétány kiépítése pedig a helyieknek jelent újdonságot: egyedülálló környezetben, csodálatos panorámával a székesegyházra.

Egy falusi főtér arculata a XXI. században

Nagykovácsi új főtére nagyrészt a mai útpálya, annak padkája, valamint a ma lekerített emlékmű-terület „felhasználásával” készült: erőteljesen hosszanti karakterű, a terepi adottságokra nem drasztikus eszközökkel reagáló terület.

Őszi faültetés 2014-ben

A FŐKERT Nonprofit Zrt. 2014-ben több, mint 1.000 darab fa kiültetésével járult hozzá Budapest levegőjének tisztaságához.  

Pazar kilátáshoz elsőrangú kilátó

Átadták a Boldog Özséb Kilátót a Pilis-tetőn. A borovi fenyőfából készült faszerkezet rozsdamentes acélgerendákkal csatlakozik a geodéziai toronyhoz és tágas lépcsősoron mehetünk fel a 17,25 méteren található kilátószintre.

Clark Ádám tér – a „0” kilométerkő tere

A Clark Ádám tér 0KM szobor körüli parkrésze 2014. július 25-én került átadásra a Park Stúdió tervei alapján. A 60-as években kialakított, mára elhanyagolt tér és park sokat változott. Az elhagyatott, sötét bozótossá vált park a felújítás óta szervesen bekapcsolódott a Clark Ádám tér színes forgatagába.

Budapest, V. kerület Olimpia park – tervezéstől a kivitelezésig

Az Olimpia park tervezése 2012 augusztusában indult egy tanulmánytervi dokumentáció összeállításával. A felkérést Budapest Főváros V. kerületének Önkormányzatától kapta az S-TÉR Kft.

Beszámoló a 2014. Évi KőZöld programról

A KőZöld Program célja, hogy a városhasználók figyelmét felhívja a minőségi szabadterek fontosságára, rávilágítson, hogy viszonylag kis beavatkozással is lehet színvonalas környezetet létrehozni. 2014. májusában, a 10 éve szervezett „Szabad teret a tájépítészetnek” című akcióhoz hasonló közterületi minőségjavító akciót szerveztünk, ezúttal a XVII. kerületben. Az íráshoz kisfilm is csatlakozik!

Az Ybl Miklós tér történeti áttekintése

A „Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztése” projekt keretében megújulnak a Budapest I. kerület, Döbrentei utca – Apród utca – Ybl Miklós tér - Lánchíd utca közterületek. A komplex beavatkozás során az út-, és forgalomtechnikai változásokon túl megújul az említett közterületek arculata, zöldfelületei is. A változást elsősorban a Várkert Bazár 2013-14-ben történő megújítása teszi szükségessé.

Debreceni egyetem műszaki kar bővítése – környezetrendezés

Az Ótemető utcában található Műszaki Kar fejlesztésére vonatkozó, 2007-ben lezajlott tervpályázat nagy ívű fejlesztések megvalósítására adott javaslatot. 2013-ban a Puhl és Dajka Építésziroda nyertes tervének első üteme valósult meg, amely előadótereket és labor funkciókat tartalmaz.

Várkert Bazár - a Neoreneszánsz kert és az Öntőház udvar II. rész

Bemutatjuk a megvalósult Budai Várkert Bazár terveit. A generál tervezője a KÖZTI Zrt., melynek alvállalkozójaként a Garten Studio Kft. készítette a projekt táj-, és kertépítészeti szakági munkarészét, Alföldy Gábor kerttörténeti tanulmányával kiegészítve. A második részben a tervet és a megvalósult munkát mutatjuk be.

Oldalak

Subscribe to Megvalósult munkák