LA Hippocampus

LA Hippocampus kiállítás megnyitó

A kiállítás az LA Hippocampus Land Art Alkotótábor 2013-ban és 2014-ben elkészült alkotásait mutatja be fotókon, installációkon és filmeken keresztül.  

Az LA Hippocampus tábor a debreceni Nagyerdőben

Az LA Hippocampus szervezésében 2014 nyarán lelkes „tájformáló” alkotócsoportok ismét interaktív szabadtéri kiállítótérré varázsolták Magyarország egy picinyke szegletét. Ez egy részlet a debreceni Nagyerdő revitalizációjának eseménysorozatából. Egy újabb sikeres év története tele új barátságokkal, lehetőségekkel, ötletekkel, munkákkal és egy-két váratlan fordulattal. A szervezők beszámolója

Tájépítészek akcióban - video sorozat I. rész

Új sorozatot szeretnénk indítani „Tájépítészek akcióban” címmel. E filmek egyesületünk munkáját igyekszik bemutatni. A sorozat első része a 2013. évi LA Hippocampus tábort mutatja be.

LA Hippocampus tájakadémia és alkotótábor - meghívó

A tavaly hagyományteremtő szándékkal létrehozott LA Hippocampus tájakadémia és alkotótábor ebben az évben is megrendezésre kerül, amelyre az építészet, a formatervezés, az iparművészet, a képzőművészet és a tájépítészet szakterületéről várjuk a jelentkezőket. A tábor időpontja: 2014. július 6-13. Helyszíne: Debrecen, Nagyerdő. A jelentkezési határidő: 2014. június 13.

Csikóhalak a Kápolna-dombon

Balatonboglár, Kápolna-domb. Mélyen elhantolt, kibeszéletlen kultikus hely, ahol 1970-1973 között egy igen rövid, ám intenzív időszakát élte meg a magyar neoavantgárd. 40 évvel később, a tájépítészeti eszközökkel frissen megújított környezetben land art alkotótábort tartottak. Néhány elhivatott csiklandozta itt egy hétig a fűben lustán heverésző genius loci talpát, hátha talpra ugrik újra. Bardóczi Sándor beszámolója.

LA Hippocampus – Tájakadémia és alkotótábor 2013

Idén először, hagyományteremtő szándékkal indítjuk el a Magyar Tájépítészek Szövetsége alkotótáborát. Valami nagyon újat akarunk. Valami nagyon régit akarunk… A tájépítészeti alkotó folyamat során ezért a műszaki és ökológiai ismeretek mellett szükséges a kor filozófiájának ismerete. Emellett elengedhetetlen az érzékenység és az adottságokhoz való alkalmazkodás, az alázat.
Subscribe to LA Hippocampus