Könyvajánló

Könyvajánló: A Madárbarát kert növényei

A közelünkben élő madarak és más állatcsoportok faj- és egyedszám növelésének legfontosabb eszköze - pontosabban inkább alapfeltétele - a természetes élőhelyeket leginkább felidéző növényzet telepítése és megőrzése.

Könyvajánló - TÁJVÉDELMI KÉZIKÖNYV

A Tájvédelmi Kézikönyv első kiadása 2004-benjelent meg és 2005. év elején vált hozzáférhetővé az érdeklődők számára. Ezzel egy időben megfogalmazódott egy olyan kézikönyv létrehozásának igénye, amely a tájvédelmi szakhatósági feladatok ellátásához nyújthat szakmai segítséget, főként a természetvédelmi oltalom alatt nem álló területek, tájak vonatkozásában.  

Könyvajánló: Ecological Design by Nancy Rottle & Ken Yocom

A tájépítészet szerves része az ökologikus tervezés, ezért fontos hogy a diákok és a téma iránt érdeklődők megismerhessék a köryezettudatos tervezés alapjait. A Rottle és Yocom szerzőpáros Ecological Design című könyve nagyszerű forrás a tervezési szempontok megértésére és azok gyakorlati alkalmazására. A könyv minden alapelvet elmagyaráz, majd esetanulmáyokon mutatja be hogyan kerültek ezek felhasználásra.

Könyvajánló: Mauern - Falak

Az első német nyelvű szabadterekben használatos falak tervezésével és azok esztétikájával foglalkozó könyv. A falak határokat definiálnak, tereket hoznak létre és védelmet nyújtanak. A hortus conclusus, a gondosan lehatárolt, falakkal körbevett kert, mint ideál szinte minden történelmi korban megjelenik. A könyv mintaértékű projekteket mutat be legyen szó a legelők menti szárazon rakott falakról vagy a land art aktuális alkotásairól.

Könyvajánló: Sunburnt - Landscape architecture in Australia

Ausztrália egy kontinensnyi ország, ennek megfelelően táji karaktere igen változatos, kezdve az erdős szavannáktól a sivatagokon át a trópusi esőerdőkig. A tájépítész szakma Ausztráliában éppen olyan változatos, mint a táj. Julian Raxworthy és SueAnne Ware nemrégiben megjelent könyve, a "Sunburnt" (napbarnított) az ausztráliai kortárs tájépítészet különféle megvalósult munkáit mutatja be.

Könyvajánló - Walls

A könyv témája a fal, mint a táj- és kertépítészet eleme, amely lehatárol és védelmet nyújt. Megtalálhatóak a könyvben a különböző építési módszerek, melyeket a szerzők részletesen mutatnak be a tradicionális szárazon rakott falaktól a land-art alkotásokig.

Könyvajánló - a+t Strategy Public

A könyv arra törekszik, hogy megvizsgálja a stratégiákat, amelyek megelőzik a tervezési folyamatot. Több mint 20 megvalósult szabadtér-építészeti és tájépítészeti projekt kerül bemutatásra, melyek mindegyikében elemzik a részletes stratégiákat és azok későbbi koncepcionális következményeit. A kötet gazdagon illusztrált, tervezési rajzokkal és megvalósulási fotókkal mutatja be az egyes projekteket.

Könyvajánló - New Landscape Architecture

New Landscape Architecture című könyvben a tájépítészet és az ökológia hatásait tanulmányozhatjuk a köztereken. A mű áttekintést ad 80 különbözően működő és szerveződő közterületről, mint például az Allianz Arena Münchenben vagy a Potsdamer Platz Berlinben.

Könyvajánló - Pierres naturelles

Ez a könyv egy átfogó mű a természetes kövek felhasználásának módozatairól és szempontjairól, amely bemutatja a főbb tervezési és kivitelezési tudnivalókat. A természetes kövek mind funkciójukban, mind megjelenésükben lenyűgözően sokoldalúak, a könyv taglalja, hogyan felelnek meg a különböző elvárásoknak és hogyan képesek megfelelni a modern kor kihívásainak.

Könyvajánló - Építés- és tervezéstan

Ernst Neufert professzor mintegy 63 000 rajzot és táblázatot tartalmazó, legendássá vált kézikönyve (Bauentwurfslehre) évtizedek óta az európai építészek, tájépítészek, műszaki egyetemi tanárok, mérnökhallgatók, építésvezetők "bibliája".

Oldalak

Subscribe to Könyvajánló