FUGA WEBrádió

Tájföld - natúrparkok

Natúrparkok: a tervezett Budakörnyéki Natúrpark, Írottkő Natúrpark. A kérdésekről beszélgetünk Szilvácsku Zsolttal, a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti karának oktatójával és Básthy Bélával, Kőszeg alpolgármesterével, a Magyar Natúrpark Szövetség elnökével.

tájföld - A Green City történései az elmúlt fél évben

A Tájföld 2014. január 20-ai adásában újra a Green City, más néven Zöldebb Városokért Mozgalom elveiről és alapjairól volt szó. A közel egy évvel ezelőtt készült, azonos témájú adás óta bekövetkezett fejlesztéseket vesszük sorra.

TájFöld - Tájépítészek a filmszakmában

A TÁJFöld 2014 január 13-ai adásában: Vendégeink, Czakó Márta és Kézdi Krisztina, végzettségük szerint tájépítészek, legutóbbi munkáik alapján greens supervisor-ok, ami azt jelenti, hogy filmes díszletek, méghozzá ”zöld” díszletek építésével foglalkoznak.

Fuga WEBrádió - Liget+

Miközben zajlik a Liget Budapest új múzeumi épületeire kiírt nemzetközi építészeti tervpályázat előkészítése, ezzel párhuzamosan egy független szakértői csoport alternatív masterplan-t és koncepciót dolgozott ki. Olyat, amely akár találkozhat a kormányzati elképzelésekkel is, de amely teret ad egy a jelenleginél jóval megalapozottabb és szélesebb tömegbázisra építő városrehabilitációnak.

Tájföld - 60 hét, 45 TájFÖLD - 2013 karácsonyi melléklet

A TájFÖLD stábja mézeskalács helyett valami mást sütött ki! Karácsony, évzárás, összegzés, nosztalgia - mi történt idén a tájépítészeknél? Aki kevésbé fanatikus hallgató, mint a műsorvezetők maguk, azok számára az év utolsó adására meglepetéssel készült a TájFÖLD stábja!

A Dugonics tér felújítása Szegeden

A TÁJföld 2013.12.16-ai adásában: 2012. május 29-én kezdődött Szegeden a Dugonics tér és környékének rekonstrukciója. A terület 2013. március 15-én került átadásra. A projekt felelős tervezőjével és építészével V. Zákányi Ildikóval és a tájépítész tervező Buella Mónikával beszélget Lenkai Anna Borbála és Pozsonyi Dávid

Tájföld - Történelmi tájak védelme

A TÁJföld 2013.12.09-ei adásában: 2013.11.12.-én került sor a „Történeti táj védelme és az Európai Táj Egyezmény” című műhelykonferenciára. Adásunkban az ott elhangzottakról beszélgetünk, kiemelt tekintettel a definíciós kérdésekre/nehézségekre, a történeti táj fogalom szabályozási vetületeire.

Tájföld - Római-part

A TÁJföld 2013.12.02-ai adásában: a TájFÖLDben az elmúlt egy év Római-parttal kapcsolatos történéseiről beszélgetünk, többek között a Római Part 2100 hallgatói ötletpályázatra beérkezett javaslatokról.

Tájföld - Aktualitások a FŐKERT-nél

A TÁJföld 2013.11.25-ei adásában: Lezárult a FŐKERT Nonprofit Zrt. 2014-re meghirdetett virágágytervező pályázata. Második alkalommal hívta tervezésre a lakosságot a FŐKERT Nonprofit Zrt. Ennek apropóján beszélünk a Főkert társadalmi vállalásairól: lakosságot célzó eseményeiről; interaktív környezeti nevelés programjáról

Tájföld - TÁJÉK Tájművészeti Alkotócsoport

A TÁJföld 2013.11.18-ai adásában: ”Goldwish”, Vasvirágok, Konzervkert, Kenyérmező, hogy csak egy párat említsek a TÁJÉK Tájművészeti Csoport alkotásai közül. A 2003-ban alakult csoport saját bevallása szerint ideiglenes alkotásaival értelmezi újra a tájat, mint művészeti közeget valamint próbálja egymáshoz közelíteni az ökologikus gondolkodást és a fogyasztói társadalmat

Oldalak

Subscribe to FUGA WEBrádió