Diplomamunkák

A Fertőbozi láprét természetvédelmi bemutatásának terve

A Tájépítészeti Kar könyvutalvánnyal díjazta Németh Orsolya tájvédelmi és tájrehabilitációs szakirányon végzett tájépítészmérnök hallgató diplomatervét, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium különdíját is elnyerte. Diplomadolgozatában a Fertőbozi láprét bemutatásiával, egy új turisztikai célpont létrehozásával fogalkozik a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság területén.

A 76-os számú főút felújított szakaszának tájbaillesztési és környezetrendezési lehetőségei

Az Ormos Imre Alapítvány diplomadíját 2014-ben Nagy Dorina tájvédelmi és tájrehabilitációs szakirányon végzett tájépítészmérnök hallgató kapta. Diplomadolgozatában a 2009-2012 (-2013) között felújított 76-os számú másodrendű főúttal kapcsolatos tájhasználati konfliktusokat és problémákat, valamint tájbaillesztésének és környezetrendezésének lehetőségeit vizsgálta.

Térségi tanösvény hálózat fejlesztése a Novohrad-Nógrád Geoparkban

Bérci Gergő tájépítész a Magyar Tájépítészek Szövetségének diplomadíját nyerte, munkájának témája a 2008-ban megalakult Novohrad-Nógrád Geopark (NNG) területén belűl a Kazár keleti felében található Riolittufa erózióhoz vezető útvonal, ahová a térségi hálózatba illeszkedő tanösvény koncepcióját dolgozta ki.

A PÉCSI TÁVOLSÁGI BUSZPÁLYAUDVAR KÖRNYEZETÉNEK REVITALIZÁCIÓJA

Heisenberger Éva diplomamunkájának tárgya a pécsi távolsági buszpályaudvar környezete, amely kapuként szolgál az induló és érkező helyi lakosok számára, továbbá regionális és országos forgalom színtere is. A terv a Budapesti Corvinus Egyetem, Tájépítészeti Kar, Kert- és Szabadtértervezési Tanszékén készült 2013-ban.

Közlekedési Témapark Rákosrendezőn

Csizmadia Dóra tájépítész több diplomadíjat nyert terve Budapest egyik legnagyobb rozsdaövezetének, a közel százhektáros Rákosrendező pályaudvarnak és közlekedési kapcsolatainak revitalizációjával foglalkozik. Bemutatjuk a Vasúttörténeti Park tágabb környezetét rendező projektet.

A gyöngyösi Sástó tájrendezési tanulmányterve és természetvédelmi kezelési terve

A gyöngyösi Sástó, amely a város közigazgatási területének északi részén, Mátrafüred településrésztől északra, a Mátra déli lejtőjén helyezkedik el. Magyarország legmagasabban fekvő, állandó vízfelülettel rendelkező állóvizeként egyedülálló természeti adottságokkal rendelkezik. A Sástó remek fekvésének és kiemelkedő természeti adottságainak köszönhetően komoly üdülési-rekreációs potenciállal rendelkezik.

A Cinkotai Strandkert újjáélesztése

Az egykori Cinkotai Strand Budapest 16. kerületében, Cinkota kerületrész központjában található. Helyi lakosként korábban sem volt ismeretlen előttem a strandfürdő története és jelenlegi helyzete. Kihívás számomra egy olyan terv megalkotása, amely tiszteleg a hely múltja előtt, ugyanakkor jól használható, korszerű rekreációs felületet hoz létre, amely egyúttal közösségi térként is funkcionál és szerepet vállal a kultúra, az értékek közvetítésében.

Közparkból köztér - diplomamunka a tatai Kossuth tér átalakítására

Bőhm Gábor tájépítész diplomamunkájában a ma közparkként funkcionáló Kossuth teret alakítja át köztérré, hogy helyet adjon a történelmi emlékekben gazdag város közösségi rendezvényeinek.
Subscribe to Diplomamunkák